Allting kommer bli bra

Blaaa blaaaaaa blääääää! Massa plugg och dessutom på latin. Jag dör ärligt talat. Det tar sån tid att lära in, vill att det ska in i huvudet nu!!! Tacka vet ja glosboken.se (tips om ni behöver lära er glosor ^^) Men orden sitter ganska bra det är några ord jag inte kan stava rätt till men det gör välla inget? Ska bara lära mig vart de sitter på handen också.
 
Gick lite på farsta centrum efter skolan, är faktsikt lite stolt över mig själv som gick där själv. Var länge sen jag gick själv och shoppade. Frågade även om hjälp och hjälpte andra (för att de trodde jag var butikspersonal haha). Köpte fina skor, två tröjor, jeans och shampo/balsam. Mycket nöjd! :D
 

Unna sig

Nu tänker jag faktiskt unna mig lite höst saker för jag fick en ganska fin semesterersättning. Känner att jag kan behöva det för att trösta mig själv och så kanske denna perioden går fort :) Hela den här veckan har jag slösat bort i sängen efter skolan. Har haft noll ork och mått dåligt (halsen, huvudet). Men nästa vecka blir det andra bullar! Borde plugga latinska ord tills på fredag men kan inte slappna av haha. Slappa är mitt förnamn men inte på just det haha. Här i Stockholm regnar det utanför och det har det gjort hela dagen (då får man faktiskt slappa). Tänkte kolla lite på farsta centrum i morgon efter skolan. Är så sugen på något nytt! :)
 
 

Hösten är här!

Pris på alltihop ca 1500 kr med rabattkoder
 
Detta är några saker jag skulle vilja uppdatera min höst garderob med. Har ett par skor som jag köpte förra året men de är inte alls så varma, höga och sköna som dessa. Och jag har en vinterjacka i från helly hansen som är jätte varm och snygg men skulle vilja ha en lite nättare för finare tillfällen i höst/vinter (denna kostar dessutom bara 300 kr med rabattkod). En ny halsduk med lite färg, jag kan inte ha svart hela tiden. Ett par nya jeans, har snart slitit ut båda mina svarta par i från dr denim. Har tänk att bara köra bas denna vinter :)
 
Får se om jag får råd med detta :)

Det laterala kilformade benet

Baaah är så trött på att plugga nu. Ska kunna fotens ben på latin till i morgon. Och tror att det sitter något så när. Det laterala kilformade benet är os cuneiforme laterale på latin... haha. Är så glad för alla prov som vi har gjort hitills har jag klarat av galant och det känns så bra. Duktig Sofie! Jag är nöjd eftersom det var så länge sen jag pluggade. I dag hade vi hela ansiktsbehandlingen på tid eftersom den bara ska ta 60 min i salong. Tror min grupp bara gjorde nån minut över. Bra för att vara första gången vi sätter i hop den. Det jag tycker är svårast är hudanalysen och att snabbt veta vilka produkter jag ska använda till hudgruppen. Men det kommer väl antar jag. Och jag valde hydra floral produkter till en normal hy och det vet jag är rätt i alla fall :)
 
I morgon åker jag heeem :D Ska träffa Nali bali, Joakim, mammaaa och mina vänner!  :) Åker med min moster, så skönt att åka bil! :)
 
 

I like dreaming

Jag går och tänker drömmer och fantiserar dagarna i ända.
Jobb. Hus. Blommor. Trädgård. Lycka. Kärlek. Pengar. Barn.
Vänner. Väldoftande ljus. Tvåsamhet. Leva tillsammans. Älska.
Fina ting. Kyssar. Vackra människor. Mamma. Livet..
 

Harmonisk helg

Landade i Stockholm 11.40 i morse efter en mysig och harmonisk helg. Har umgåtts mycket med Joakims familj, plockat kantareller och i lördags fick Joakim och jag våra hår fixade av bästa Emma. Emma hängde med oss hela kvällen och jag fixade små behandlingar (färgning frans och bryn och plock och form. Ryggmassage och en liten ansiktbehandling) på Emma på min nya massagebänk som mamma och pappa sponsrat mig med! Nu får jag bara hoppas att jag får några fler kunder snart hihi. Kl ett i dag började skolan och vi var bara där i tre h, gick igenom aha-syra behandlingen från Md. Gillar verkligen sånt som känns på huden. Så ska nog köra en kur med detta!
 
I morgon har vi ansiktsbehandlings prov och det var verkligen fel dag för det känner jag, har inte fått upp någon koncentration överhuvudtaget i dag. Och kommer troligen inte att få det heller. Funderar på att ställa klockan lite (mycket) tidigare i morgon och plugga mer för nu går det inte in mer. Visserligen tror jag att jag kan det mesta men när jag blir sån här så är det lätt att allting glöms bort. Så om jag pluggar en halvtimma innan jag går upp i morgon så kanske det hålls färskt i minnet inför provet.
 
 
Har även köpt vita handukar att ha på bänken :) sååå ni veeet liiiiksom

Nala måste ha i vinter

Den vita fluffiga selen med 18 karats guld måste hon bara ha i vinter! Hon ska nog få den i julklapp :D

30 mil i från er

Jag trodde aldrig att jag skulle komma till där jag är nu. Jag kände mig så stark när jag flyttade till Stockholm, en nystart i livet när jobbet och Karlstad kändes lite slentriant och tråkigt. Men nu har jag så ont i hjärtat så ont så ont så ont. Saknar allt med Karlstad, saknar gatorna, saknar mitt jobb (delvis), saknar mina vänner, saknar min familj som i alla fall bodde lite närmare då. Är så ledsen över att jag inte träffat min pappa på säkert 3 månader kanske mer. Min fina fina älskade saknade pappa. Min syster som jag inte spenderat mycket tid med i mitt liv, vi är som natt och dag men det är det jag älskar med henne. Vill komma henne närmare. Mamma, ja min fina vackra mamma som alltid ställer upp. Och självklart min Joakim som mitt hjärtat värker mest över. Det känns som att jag aldrig blir nöjd vart jag än är. Försöker att förtränga känslorna som jag har i mitt bröst, inte vara ledsen. Har läst på lite om HSP "High Sensitive Personality" och det stämmer in så mycket på mig. Och även många andra i min släkt som är likadana. Min mamma och jag gråter väldigt mycket tillsammans och när det var som tuffast för några år sen för oss kunde vi bara gråta lite ihop och sen må bättre. Visst det är jobbigt att gråta, men det är ändå tufft att kunna gråta inför andra, för det är så många som har svårt med det.
 
Men i alla fall jag går i en fantastisk skola med fina klasskamrater och fina lärare. Allting är så intensivt och jag har inte riktigt kommit in i hur man pluggar än. Men det kommer hoppas jag. Det är ju det här jag vill. Men allting skulle vara lite lättare om mina fina fanns i alla fall inom en radie av 2 mil kanske. Men i dag är det i alla fall "bara" 281 dagar kvar tills jag har tagit examen som hudterapuet. Ca 1,5 månad kvar tills vi ska gå ut i salongen och ta emot kunder. Kommer blir så kul, känns som att man arbetar igen då.
 
Måste bara bearbeta att det inte kommer vara lätt de här 9 månaderna som återstår, jag kommer inte kunna träffa mina fina när jag vill. Men att livet det löser sig nog faktiskt det vill jag i alla fall tro..
 
Lite bilder jag mår bra av :)








 
 
 
 
 
 
 
 

Dålig dag

Vi har haft en lugn och fin dag i skolan, vi fick lära oss handmassage i manikyren. Så himla skönt. Fick sluta tidigt vilket var skönt då jag tror att alla var riktigt trötta i dag. I alla fall jag. En sån där gråtig dag har jag haft i dag. Mådde bättre av att prata med mamma i alla fall :)
 
Längtar hem det gör jag, det jobbigaste med att längta hela tiden är att det är de enda jag tänker på. Måste försöka sysselsätta mig med något hela tiden. Har i alla fall gått en promenad i 45 min med Nala efter skolan och nu ska jag kolla på lyxfällan på tv3play och sen läsa inför ett prov jag har nästa vecka.
 
I morgon kör vi en hel ansiktsbehandling! Skönt :) Har även beställt en mini vapozon så snart blir det massa portömmningar på mina vänner. Ska även få en massagebänk av mamma och pappa i helgen :)
 

Jobbig dag haha

I går efter dermarome så mötte jag upp Stina på söder och vi fönstershoppade lite på smågatorna, tycker södermalm är riktigt mysigt. Sen bestämde Stina för att hon skulle bjuda på ett glas vin för att få sitta och prata lite. Timmarna gick och hon kom med fler glas hela tiden haha. Blev helt enkelt lite för många glas och det kändes verkligen idag i skolan. Men fixade en portömmning på en klasskompis och på eftermiddagen fick jag en. Känner mig såå ren nu! :) Även fast det är svårt att få ut allt men så känns det ändå bra. Har föresten också dumpat alla mina gamla hemska foundations. Från och med nu ska jag bara köra bareminerals. Vilken grej! Nu skulle jag vilja ha bareminerals kurserna så jag kan få testa på några ögonskuggor. En lite rolig grej i dag var att när jag precis var portömd och lite röd och flammig så säger en tjej i klassen att hon tycker jag är lite lik Katy Perry haha. Snällt sagt i alla fall :) Var länge sen jag fick en komplimang utifrån. Eller ja i går när vi drack vin gick det förbi en kille som sa att jag var söt haha men ändå. 
 
Nä nu ska jag knyta mig, behövs verkligen. I morgon åker jag hem till Karlstad och min fina lilla familj :)
 



 

Dermarome första besöket

Min dag har varit fantastisk, underbart lärorik och givande. Var frälst på decleor innan men nu är jag ännu mer frälst. Fick en fin goodiebag på morgonen och våran läxa till i morgon är att testa allt, gör jag mer än gärna. Bästa läxan ever! :) Nu ska jag steka lite grill ost och äta taco färs till :) sen duscha och testa allt! Träffade föresten upp bästa Anne efter dermarome och satt på ett fik och pratade i några timmar om livet och om allt och det är så skönt att prata med någon som man har lika värderingar och tankar med. Riktigt peppande! Jag har så fina vänner så det finns inte, måste lära mig ta mer vara på det :)

Puss


Ja ännu en söndag

I går åkte jag in till stan för att möta upp Joakim hemma hos Jennie och Robin där även Joakims pappa var. De har flyttat till en super fin lägenhet på vasastan (blir smått avis, en sådan lägenhet får gärna dyka upp i Karlstad i framtiden). Joakim blev med mig hem och vi myste och åt tacos. Nu har han åkt hem och tog Nala med sig.. Lika jobbigt varje gång men måste bli bättre på att inte vara ledsen. Har en jätte rolig vecka framför mig, tre dagar på dermarome.
 
Några saker jag drömmer om just nu
 
Fint långt hår
 
 
Doftljus i mängder